Kasaba Köyü Ekonomisi

Köyümüzün ekonomisi tarım, hayvancılık, arıcılık ve orman işçiliğine dayalıdır. Seracılık ve nar bahçeciliği yaygın olmakla birlikte, en çok yetiştirilen ürün eskiden pamuk olmasına rağmen su sıkıntısından dolayı artık susam ve karpuzdur. Kavrulmuş susamdan yapılan tahini "Kasaba Tahini" adı ile ünlenmiştir. Köyümüzde emekli sayısı bölge oranlarının üstündedir. Dirgenler Köyü Dereağzı mevkine açılan Metemar Mermer fabrikası son yıllarda köyümüz insanı için bir iş kapısı olmuştur.

Köyümüzde yatılı ilköğretim bölge okulu, sağlık ocağı, tarım kredi kooperatifi, tarım ilçe müdürlüğü temsilciliği, orman işletme şefliği, orman deposu, içme suyu şebekesi, ADSL, market ve bakkallar, demir atölyesi, marangozhaneler,  eczane, fırın, Gençlik Spor Müdürlüğüne ait futbol sahası, Köy konağı, düğün salonu ve çeşitli esnaflar bulunmaktadır. Köyümüz çevre köylerin merkezi konumunda olan büyük bir köydür. Yolları asfalt, sokaklar ise parke kaplıdır. Çöpler muhtarlık tarafından düzenli olarak toplanmaktadır.

Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 01.02.2023 12:07 - Görüntülenme: 1079