T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu

ŞEHİT YUSUF POLAT

Şehit Yusuf POLAT 23 / 02 / 1988 Tarihinde Kaş'ın Kasaba Köyünde Hatice ve Hüseyin POLAT çiftinin üçüncü ve tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Hüseyin ve Hatice POLAT çiftinin Yusuf'tan büyük Arife ve Huriye adında ikide kız çocuğu vardı

Şehit Yusuf POLAT İlk ve Orta öğrenimini Kasaba Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda tamamladı. Efendi dürüst kişiliği ile her kesçe sevilen sayılan bir kişiydi. Askerlik dönemine kadar METEMAR Mermer fabrikasında işçi olarak çalıştı.

Vatani görevinin ilk devresi olan acemi birliğini Isparta Eğridir'de Dağ Komando olarak tamamladıktan sonra Mardin ili Midyat ilçesine gönderildi. Vatani görevi sırasında; Mardin İli Nusaybin ilçesi Çayırlı Köyü kırsalında terör örgütü üyelerinin döşemiş olduğu mayının patlaması sonucu 13 Mayıs 2009 günü bir asker şehit olmuş, Yusuf POLAT ile bir asker ağır yaralanarak tedavi altına alınmıştır. 14 Mayıs 2009 günü tedavi gördüğü Diyarbakır Askeri Hastanesinde şehit olan Yusuf POLAT 15 Mayıs 2009 günü Kasaba Köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 01.02.2023 12:11 - Görüntülenme: 2540
  Beğen | 0  kişi beğendi